I de nou ja torno a ser aquí, amb una nova edició d’aquest butlletí. Novetats fresques ideals per gaudir mentre fas el cafè matinal. Comencem!

Nou post al blog: i si tornem a escriure correus?

Imatge d’un home escrivint un email Amb la voràgine de la inmediatesa, que diria en Joel Díaz, ens estem perdent el valor de la comunicació pausada i reflexiva, i en aquest aeticle aposto per tornar a reivindicar el correu electrònic com una mena de retorn de la correspondència de tota la vida.

Llegeix l’article aquí

Nota a banda: la Sílvia Catalán, a la seva newsletter, ens feia una reflexió interessant: no trobes a faltar avorrir-te?

Descobriu el món de la comunicació lliure i descentralitzada amb Komunikilo

Si ets d’aquelles persones que està preocupada, entre d’altres coses, per fer servir les eines que ens ha donat Internet d’una manera més justa, lliure i descentralitzada, aquest recurs t’interessa. La gran Rita Barrachina ha creat Komunikilo (en esperanto, "eina de comunicació") com un repositori d’eines i consells per poder fer servir internet de forma més ètica (o almenys menys vinculada al trànsit de dades personals, que com ja saps és el pa de cada dia a Internet).

Consulta la web de Komunikilo

Trenca’t el cap amb Google

La gent de Google (o com diuen alguns, la G de GAFAM) de vegades es dediquen a fer coses només per amor a l’art, o per ajudar-te a desconnectar després d’una jornada de feina ben intensa. I el que et porto jo aquí és un conjunt de puzzles, en els que has d’aconseguir que una bola arribi a la línia d’arribada fent servir les peces que t’ofereixen a la part esquerra de la pantalla. Què, preparada per una estona de procrastinació?

Fes el puzzle de Google

Tots els teus xats privatius en un amb Beeper

Si busques una alternativa lliure i descentralitzada per tenir un xat, jo sempre recomanaré XMPP, però si vols tenir tots els teus xats privatius en una sola aplicació i així centralitzar notificacions, et recomano molt Beeper. Disponible per Android, iOS, Windows, Mac i Linux.

Descarrega Beeper de franc | Descobert via el butlletí Andròmines de l’Albert Cuesta