Hola, !

Aquest és un cap de setmana especial, sobretot per la gent de Sabadel que estem vivint la nostra festa major. Tanmateix, no he volgut deixar-te sense el meu butlletí setmanal, així que aquí va el típic correu que pots llegir mentre fas el cafè un dilluns al matí. Que t’aprofiti!

Verano Azul

I començo parlant al meu blog d’un tema que darrerament s’ha posat molt de moda, com és la mercantilització de la nostàlgia. N’he fet un article al meu blog parlant d’aquest fenòmen.

D’altra banda, m’ha cridat l’atenció un article del Vilaweb en el que s’explica que les classes de català a Andorra per a estrangers s’han esgotat en un temps rècord, en bona part gràcies a una llei aprovada fa poc que obligarà als residents a acreditar un nivell mínim de català per poder renovar el seu permís. Què vols que et digui, a mi em sembla una llei força útil, que demostra que en aquest món que tenim ara una llengua minoritzada només pot sobreviure a cop de legislació. Pots llegir la notícia original de Vilaweb aquí.

Gràcies a Mastodon (no em vull fer pesat amb el tema de Mastodon, però si encara ets a X no saps el què t’estàs perdent) he descobert una eina molt interessant: l’Adblock d’en D3ward. L’eina és interessant perquè et mostra quin percentatge d’anuncis i publicitats està blocant el teu navegador ara mateix. Útil per veure si la teva eina de blocatge d’anuncis preferida funciona sense problemes, o per veure si necessites canviar el teu navegador a un que protegeixi millor la teva identitat.

Dankersen'76

I per útlim m’agradaria destacar Dankersen'76, el nou projecte en forma de podcast de l’amich Carles Garcia. S’ha embarcat en un projecte per explicar l’actualitat del BM Granollers, equip de la Lliga Asobal del handbol espanyol, i que després de quedar-se sense un espai a la ràdio local de Granollers ara pot trobar un projecte que li faci justícia a l’internet. Si vols saber quan sortirà aquest nou projecte, tan si ets fan de l’handbol com de l’esport català o dels podcasts en la nostra llengua, pots seguir al Carles als seus perfils a les xarxes socials tot buscant GranCarles arreu. I si vols saber per què es diu Dankersen'76, només cal que llegeixis aquest article.

I fins aquí el correu d’avui avui! Tant si t’ha agradat com si no, m’agradaria saber la teva opinió sobre el butlletí. Ho pots fer responent a aquest mateix correu, o enviant-me un missatge a Mastodon, Telegram o Instagram. I no vull marxar sense abans donar les gràcies a la Montserrat, que m’ha donat la idea de posar imatges al butlletí per fer-lo una mica més atractiu. Gràcies!

Fins la setmana vinent! Ĝis!