Hola,

Torna un butlletí que no hauria d’haver desaparegut, en part gràcies a un canvi de mentalitat i a un canvi de programari. Això sí, segueix sent el mateix: un correu electrònic a la teva bústia de correu els dilluns de bon matí. Comencem!


Imatge d’una ma amb un calendari

Reimaginant el calendari

Un calendari és aquella eina que ens hem donat els humans entre tots per saber en quin dia som, per tenir consciència del pas del temps, i com a guia per celebrar coses importants – naixements, festes, commemoracions, etc. Però també és una cosa arbitrària que varia segons els humans que tenen el poder en aquell moment: si ets jueu, cristià, musulmà, xinès o maia, el teu calendari serà d’una manera o d’una altra, i a més començarà un dia o un altre.

Llegeix més: Reimaginant el calendari

Gapminder, o com saber si estàs equivocat en tot

L’amiga Jelen Walker em fa arribar un recurs molt interessant: Gapminder. Es tracta d’un web on et faran preguntes relacionades amb equivocacions comunes que té la gent sobre països, persones, ètnies o temes generals. Des d’igualtat de gènere fins a relacions laborals, podràs veure si tens idea sobre els temes o ets com la immensa majoria de les persones, que s’equivoca de forma força freqüent.

Prova els teus coneixements a Gapminder

Blackbox AI, deixa que una IA et codifiqui una captura de pantalla

A vegades hi ha eines que ens faciliten la vida, sobretot a aquells que ens dediquem a dissenyar pàgines web. En aquest cas, Blackbox AI és un recurs que "llegeix" la captura de pantalla d’una pàgina web, o un tros d’aquesta, i en genera el codi perquè ho puguis reproduir en el llenguatge que necessitis (HTML, Ruby, Python, etc).

Prova Blackbox AI

Minuts musicals: IFA Wartburg, pop des de la RDA?

Ja sabeu que tinc una mena de fixació amb els règims comunistes de l’est d’Europa, sobretot els de països com la República Democràtica d’Alemanya, o com la coneixem els que ja tenim una edat, l’Alemanya de l’Est. Doncs bé, no dec ser l’únic. Magnus Michaeli i Nils Lundwall, dos estudiants suecs de Upplands Väsby, van decidir crear una banda de dues persones anomenada IFA Wartburg, i es van dedicar a fer cançonetes pop amb lletres inspirades en la propaganda socialista que es portava en aquells anys al Pacte de Varsòvia. Una de les seves cançons, FDJ (Freie Deutsche Jungend) va esdevenir un mem a internet, i és la que us deixo aquí per tancar el butlletí d’aquesta setmana.