I ja tornem a tenir aquñi el butlletí, que torna a arribar tard. Això sí, com sempre arriba amb novetats fresques,des de Fedivers fins a llengua. Comencem!

Surto a la tele dient l’hora!

El passat dilluns vaig sortir en directe al programa "Tot es Mou" de TV3 parlant de Rellotge, l’aplicació que he fet per al meu rellotge BangleJS que em diu l’hora en català. Si vols veure com faig una miqueta el ridícul a la tele, ho pots veure aquí a partir del minut 1:25:00, però si vols més detalls sobre aquesta aplicació i aquest relltoge, he fet una petita guia al meu blog.

Llegeix l’artricle al meu blog aquí

Institucions públiques al Fedivers? És clar que sí!

Que les institucions públiques haurien de ser propietàries de les dades,m missatgfes i converses que tenen amb els seus ciutadans a través de les xarxes socials és quelcom que hauria de caure pel seu propi pes. Tanmateix, sembla que l’interès d’aquest tipus d’institucions, almenys a nivell general, és més aviat nul. Per intentar revertir aquesta situació, s’ha crewat una petició frmal per fer que les institucions públiques creïn les seves pròpies xarxes socials federables a través de les quals els ens públics es puguin comunicar amb la seva població de forma segura i transparent.

Coneix la campanya i implica-thi

He creat una instància d’Akkoma a casa meva

Al Fedivers hi ha força aplicacions que, tot i que siguin similars, tenen diferències entre elles en alguns casos força significatives. Mastodson vindria a ser el tipus de servidor més comú pel que fa a microblogging, però Akkoma també és una bona opció, i jo acabo de muntar un servidoret d’aquest tipus a casa meva. Si vols un compte en aquest servei, que federa amb Mastodon igual que l’anterior, només cal que m’enviïs un correu a hola@enricpineda.cat.

Vols veure una exposició sobre l’Esperanto?

El passat dia 27 d’abril l’Associació Catalana d’Esperanto va inaugurar a Vic una exposió sobre el XI Congrés Català d’Esperanto, que va tenir lloc a la capital osonenca fa 100 anys. L’exposició es pot veure al Temple Romà de Vic tots els dies, i té força material original relacionat amb aquell congrés esperantista promogut per Josep Pratdesaba.