Avui el butlletí s’envia més tard, donat que la vida va com va, un espera fer coses quan pugui i al final no pot, i bé, que ja saps de què va això de la vida. Això sí, prenem-nos un moment per gaudir de quatre coses curioses mentre esmorzem o fem el segon cafè del dia.

Com organitzar les teves contrasenyes personals

Imatge amb la paraula ‘contrasenya’ escrita en anglès L’amic Pau Kokura, gran expert digital, esperantista i per tant millor persona, ha fet un interessantíssim post al seu blog sobre com organitzar les teves contrasenyes seguint una mica la filosofia del GTD (Get Things Done) i sense donar les teves dades biomètriques a ningú, i el resultat és prou bo com perquè em plantegi redissenyar la meva estratègia de gestió de contrasenyes i, de pas, també la teva.

Llegeix l’article complet aquí.

FreeOTP, una alternativa lliure a Google Authenticator

Relacionat amb l’article anterior, si no voleu que Google controli els vostres OTP (One-Time Passwords), ja teniu disponible una bona alternativa: FreeOTP. Aquest programa us permet generar tokens d’un sol ús per fer servir com a factor de doble autentificació (2FA) a les vostres webs preferides. I tot i ser un programa senzill està recolzat per ni més ni menys que Red Hat, possiblement un dels gegants del programari lliure més confiables. Trobareu aquest programa a l’Apple Store, a la Play Store d’Android i a F-Droid.

Ha tornat el Montcada Bifurcació??

Els fans d’un dels millors podcasts en català - i per què no dir-ho, un dels més veterans de la podcastfera catalana - ha publicat un episodi especial en motiu del comiat de solter d’un dels seus integrants, en Jordi Pi. Si teniu ganes d’escoltar un quart d’hora boig de podcast, aquí teniu l’enllaç per fer-ho, però si teniu més temps, mireu de recuperar el podcast sencer a iVoox i escolteu com s’ho feien per gravar un podcast quan encara ningú sabia què coi era un podcast.

És temps de quaresma

I com que és temps de Quaresma, és temps de cantar-li a la Vella Quaresma!