View profile

La Bulteno - El butlletí d'Enric Pineda #47

La Bulteno - El butlletí d'Enric Pineda
Has tornat de les vacances de l'estiu? Doncs el butlletí també ho fa! Anem a farcir-lo de contingut divertt per començar bé el dia. Som-hi!

Esperantaj kapsuletoj 2
Recodes que en el butletí anterior et deia que tots els noms genèrics en esperanto acaben e “-o”? Doncs avui parlarem d'adjectius. I en Esperanto, tots els adjectius acaben en “-a”, sense excepció.
Per exemple “bona” vol dir bo. L'adjectiu sol anar abans que el nom, de manera que “bona hundo” és un gos bo. I concorda en nombre amb el nom, de manera que “bonaj hundoj” són uns gossos bons (ups, t'acabo de mostrar com es fan els plurals!).
Altres adjectius: granda (gran), longa (llarg), saĝa (savi) o rapida (ràpid).
Alegria, que és festa major!
La Festa Major de Sabadell 2022 comença aquest divendres i s'allarga fins dilluns de la setmana vinent. Titius, versots, castellers, trabucaires i el Ball del Rodet ompliran de festa els carrers de la capital del Vallès Occidental. I diumenge, la Cursa Popular on un servidor hi participarà.
Pots saber què es cou a xarxes amb l'etqueta #FMSBD2022, o pots veure què es farà cada dia al web de l'ajuntament:
Nou episodi de Puntes Rebels
el teu podcast feminista de referència ha publicat un episodi durant aquest mes d'agost, dedicat a Margarita Salas, insigne científica espanyola. I tu pots escoltar la seva història i molts més continguts relacionats amb les dones i la ciència escoltant-lo a la teva plataforma preferida (to i que jo et poso aquí el link a Spotfy).
T01E08. Agost. Margarita Salas i les dones en la ciència (entrevista a Judit Juanhuix) - Puntes Rebels. El podcast | Podcast on Spotify
Sigues creatiu embolicant regals
Si et passa com a mi, que acabes fart d'embolicar els regals sempre igual, mira’t aquest vídeo per agafar idees. I si no tens aquesta necessitat, te l'acabaràs mirant igual.
Tansu YEĞEN
Finally, I know that there are various ways to fold gift wrap so you don't get bored🎁💝 https://t.co/TpPsCv5Gic
Did you enjoy this issue? Yes No
Enric Pineda
Enric Pineda @epineda

Un butlletí setmanal que cada dilluns t'ofereix continguts nous per començar bé la setmana. I completament de franc, Maria Dolors!

In order to unsubscribe, click here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Created with Revue by Twitter.