View profile

La Bulteno - El butlletí d'Enric Pineda #46

La Bulteno - El butlletí d'Enric Pineda
Començo amb la primera newsletter d'agost, una més relaxadeta i que es pot llegir amb la calma des de la platja, la piscina o el teu lloc de retir estiuenc preferit. Comencem!

Esperantaj kapsuletoj 1
Primer capítol d'una sèrie de mini lliçons molt bàsiques perquè tinguis una mica d'idea d'esperanto. L'objectiu? Que vegis com n'és de fàcil!
En esperanto, tots els noms propis acaben en “-o”. No hi ha excepcions. Ja sigui una “tablo” (taula), un “hundo” (gos) o una “botelo” (ampolla), el nom genèric sempre acaba en “-o”. Fixa’t en la capçalera de la newsletter: “la bulteno”! Ara ja saps que “bulteno” (butlletí) és un nom.
I t'has fixat en el “la”? Això és l'article determinat. En català n'hi ha quatre (el / la / els / les), però en esperanto només n'hi ha un, “la”. Un gos és “hundo”, però el gos és “la hundo”, l'ampolla és “la botelo” i el butlletí, “la bulteno”.
Visita les millors platges des de casa
T'agradaria veure com surt el sol a la platja de Paleokastritsa (Corfú)? O quin temps fa a les platges de les Maldives? Sempre et pots gastar un munt de pasta per agafar avions cap a aquestes destinacions, o bé ho pots veure a través d'aquesta col·lecció de webcams de platges d'arreu del món. Ideal per posar de fons mentre treballes al teu despatx!
Aprèn mecanografia tot jugant
Si ets com jo d'aquesta gent que escriu al teclat amb tres dits per mà, tot mirant el teclat i més aviat de forma lenta, sempre pots aprendre i practivcar la teva mecanografia amb aquest curset online. És gratuït (tot i que pots fer un donatiu) i està pensat com un joc.
Ratatype — Curso de Mecanografía Online
La musiqueta dels meus estiuets
L'estiu és sinònim de musica per ballar, i si hi ha una reina de l'eurodance a Itàlia aquesta és Alexia. Si això no fa que t'agafain ganes de demanar-te una beguda i donar-ho tot al pòdium de la disco de torn de la costa, jo ja no sé què ho pot fer.
ALEXIA: Summer Is Crazy (full version) - HQ*HD
ALEXIA: Summer Is Crazy (full version) - HQ*HD
Did you enjoy this issue? Yes No
Enric Pineda
Enric Pineda @epineda

Un butlletí setmanal que cada dilluns t'ofereix continguts nous per començar bé la setmana. I completament de franc, Maria Dolors!

In order to unsubscribe, click here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Created with Revue by Twitter.