View profile

La Bulteno - El butlletí d'Enric Pineda #33

La Bulteno - El butlletí d'Enric Pineda
Aquest és un butlletí tirant a tecnològic, però tranquil, que miraré de que no surti Elon Musk en cap moment. A banda, presento un ou de pasqua en exclusiva per tu, estimada lectora. Comencem!

El projecte MyMachine
He trobat de casualitat a Twitter un projecte que em té enamorat: imagina nens de primària, ben petits, fent dibuixos sobre la seva màquina ideal. Aquests dibuixos es porten a estudiants universitaris d'enginyeria per valorar si es poden arribar a fer, i per dissenyar-ne un model funcional. Després, els dissenys del model funcional es porten a estudiants de graus superiors en mecànica, electricitat i similars per acabar fent realitat la màquina que ha dissenyat un nen de primària. Trobaràs més informació a la seva pàgina web (juntament amb molts vídeos molt emotius).
Rainbowstream, controlant el teu Twitter des del terminal
Si ets de les persones que fas servir Linux, i a més ets un fanàtic del terminal (sí, se suposa que existeix gent així), et presento Rainbowstream, una aplicació per a Linux que et permetrà controlar el teu compte de Twitter mitjançant el terminal clàssic de tota la vida. Inclou totes les funcions que pots esperar d'un client de Twitter: escriure piulades, fer retuits i m'agrades, i fins i tot adjuntar imatges. També té algun inconvenient, sobretot quan ho compares amb l'aplicació oficial o el client de navegador, però pot ser divertit jugar-hi una estona.
GitHub - orakaro/rainbowstream: A smart and nice Twitter client on terminal written in Python.
Posa'm un mur de 10 metres, que jo agafaré una escala de 12
Aquesta frase, que podria semblar treta d'un llibre d'autoajuda, és la que van fer servir per crear 12FT, un servei molt senzill però`molt útil que us permetrà llegir articles de diari pasant per sobre dls seus murs de pagament. I és que no hi ha cosa més pesada que estar consultant un diari digital i que et digui que no pots llegir una notícia perquè no has pagat, sobretot venint dels temps en què ots els diaris a internet eren gratuïts.
Show me a 10ft paywall, I’ll show you a 12ft ladder.
Jorge Pueyo a Castelldefels
Coneixes en Jorge Pueyo? el noi que s'ha fet famós a Internet a base de promocionar la llengua aragonesa? Doncs el tindrem com a ponent i com a participant ‘una taula rodona aquest mes de juny al 39è Congrés Català d'Esperanto. Jo no m'ho perdria, de debò.
Did you enjoy this issue? Yes No
Enric Pineda
Enric Pineda @epineda

Un butlletí setmanal que cada dilluns t'ofereix continguts nous per començar bé la setmana. I completament de franc, Maria Dolors!

In order to unsubscribe, click here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Created with Revue by Twitter.